Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Ananaslı Tavuk Tarifi


MALZEMELER
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kasigi ayçiçek yag
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi (konserve) ananas suyu
2 yemek kasigi rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kasigi tereyag
kirmizi biber
tuz
YAPILIŞI
Tavugu iri parçalar halinde bölün, ananas suyu limon suyu tuz ilave edip 1 saat suda bekletin.
Yagı kizdirin ve tavugu hafifçe kizartin. Üzüm, rom, dogranmis domatesler, tuz ve kirmizi biberi
ilave edip karistirin. 15-20 dakika hafif ateste pisirin. Tavuk piserken diger tarafta küp küp
dogradiginiz ananas parçalarini galeta ununa batirip tereyaginda kizartin. Büyük bir tabaga safranli
pilav koyun. Üzerine pismis tavuk parçalarini dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız