Pages

Subscribe:

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Bademli Kek Tarifi

Bademli Kek
MALZEMELER
Yarım su bardağı badem
7-8 adet kuru incir
1 çay bardağı susam
Hamuru için:2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbeti için:Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
YAPILIŞI
Bademleri 5 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. İncirleri minik minik doğrayın. Toz şekeri suda eritip kaynatarak şerbeti hazırlayın. Bademleri, incirleri ve susamları şerbete atıp bir müddet pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Diğer tarafta yumurta ve şekeri çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu eleyip, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Kelepçeli kabın dibine yağlı kağıt yayın. Bademli karışımı kek kalıbının dibine yayın. Üzerine hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke bıçak batırarak kontrol ettiğinizde hamur yapışmayacak kıvama gelene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız