Pages

Subscribe:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Çin Böreği Tarifi

Çin Böreği
MALZEMELER
1 Adet büyük soğan
1 Adet havuç
100 gr. taze fasulye
100 gr. lahana
2 Diş sarımsak
2  Adet tatlı kırmızı biber
2 Adet tatlı yeşil biber
2  Adet yufka
1 Kahve fincanı soya sosu
1 Çay bardağı galeta unu
1 Adet yumurta
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Soğan, sarımsak ve tüm sebzeleri yıkayıp soyun,sonra ince ince kıyın. Sıvı yağı tavada kızdırın ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve birinci yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın. Yufkaları, sebzeli iç harcını koyarak kalınca sarın.Sonra ikinci yufkayı sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Üzerine havlu kağıt serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız