Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Deniz Ürünleri Salatası Tarifi


MALZEMELER
1 kutu 160 gramlik Ton baligi
10-12 adet küçük karides(haslanmis ve soyulmus)
3 yaprak marul  ½ adet kuru sogan
1 yaprak kirmizi lahana
1 adet iri kirmizi turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyagi (sizma)
YAPILIŞI
Marul yapraklarini iyice yikadiktan sonra enine seritler halinde dograyip
derince bir kaba (salata kabina) alin. Kirmizi lahanayi da, önce yapraklari
boyuna ikiye bölüp ayni sekilde dograyin ve kaba ilave edin. Turpu
rendeleyin ve kaba ekleyin. Sogani yarim daire halkalar halinde dograyin.
Bir kaba alip üzerine bol tuz serpin ve yugurun. Sonra yikayip salataya
ilave edin. Ton baligininin yagini süzün ve küçük parçalara bölün.
Karidesleri dörde bölün ve ton baligi ile salataya ilave edin. Salataya limon
suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip iyice karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız