Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Etli Sucuklu Nohut Tarifi


MALZEMELER
250 gr. nohut
400 gr. kuzu eti.
2 adet orta boy sogan
2 adet tatli yesil biber
2 adet domates
40 gr. tereyagi
1 yemek kasigi domates püresi
1/2 çay kasigi pulbiber
200 gr.  sucuk
YAPILIŞI
Nohutlari bir gece önceden islatin. Ertesi gün yemegin yapimina
basladiginizda önce kuzu etlerini kusbasi dograyin. Bir tencerede
tereyagini eritip, üzerine etleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar 7-8 dk.
kavurun. Ardindan ince ince dogranmis soganlari kavurun ve ufak parçalar
halinde dogranmis domatesleri de karisima katin. Karistirip üzerine 1/2 lt.
su koyup kaynatin. Domates püresini ve pulbiberleri tencereye döküp
kapagini kapatin ve 20 dk. pisirin. Baska bir kapta bir gece önceden
islattiginiz nohutlari yumusayana dek kaynatin. Suyunu süzerek alip, etin
üzerine katin. Dogranmis ve çekirdekleri ayiklanmis tatli biberleri de
yemege ekledikten sonra eger gerekiyorsa tüm karisimin üzerine bir
miktar daha sicak su dökün. Kapagini kapatip 35-40 dk. daha pisirin ve
tuzunu serpin. Sucuklarin kabugunu soyup dilimleyin. Etli nohut yemegine
katarak 5 dk. daha pisirin. Kuru maydanoz yapraklari ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız