Pages

Subscribe:

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kestaneli Pilav Tarifi


MALZEMELER
Tavuk 1/2 adet 750 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Tuz 3 tatli kasigi 18 gram
Kestane 2 3/4 su bardagi 360 gram
Havuç 2 küçük boy 135 gram
Margarin 6 yemek kasigi 60 gram
Pirinç 2 su bardagi 360 gram
Seker 1 tatli kasigi 4 gram
Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram
Tarçin 1 tatli kasigi 2 gram
Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞI
Tavugu yika, 1 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz ile kisik ateste yaklasik
35 dakika pisir, kemiklerini ayir, etini küçük parçalara böl. Kestaneleri
yika, 10 dakika hasla, kabuklarini soy, iki-üç parçaya böl. Havucu yika,
kazi, yarim santimetre kalinlikta, 2 santimetre boyunda dogra, yagla
birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste 4-5 dakika pisir. Pirinci
yika, süz, havuca ekle, bir kaç kez çevir. Tavuk suyuna sicak su ekleyerek
ölçüyü 4 su bardagina tamam- la, pirinçli karisima ekle, kalan tuzu,
kestane ve sekeri kat, karistir. Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene
degin, 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika
dinlendir. Servis tabagina alip üzerine tavuk etini koy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız