Pages

Subscribe:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Kuymak, Mıhlama Tarifi

Kuymak, Mıhlama Tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
100 gr. tereyağı
150 gr.  dil peyniri yada tel peynir
1 su bardağı sıcak su
tuz
YAPILIŞI
Tereyağı tencerede eritildikten sonra üzerine mısır unu ilave edilir ve kısık ateşte kavrulur. Un pembeleşmeye başladığında kaynamış sıcak su ilave edilerek su ile bir miktar pişmesi sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir de ilave edilir ve 5-6 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak malzemelerin iyice karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmez.( Servis yaparken üzerine az karabiber ekebilirsiniz)Sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız