Pages

Subscribe:

30 Ağustos 2012 Perşembe

Mantarlı Tart Tarifi

Mantarlı Tart
MALZEMELER 
2 su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı su
2 adet soğan, 2 adet yeşilbiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ, pul biber
500 gr doğranmış mantar
Karabiber, yarım su bardağı kaşar peynir
Doğranmış maydanoz, dereotu
YAPILIŞI
2 su bardağıelenmiş un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta, 100 gr yumuşak margarin, 2 yemek kaşığı suyu yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabnda yarım saat bekletin. 2 adet soğan, 2 adet yeşil biberi doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. 500 gr doğranmış mantar, bir çay kaşığı tuz ekleyip, 15 dk. pişirin. Ocaktan alıp birer çay kaşığı pulbiber, karabiber ekleyip soğutun. Hamuru 23x28 cm. boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın. Üzerine üst malzemeyi yayıp 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. Yarımşar su bardağı kaşar peyniri rendesi, doğranmış maydanoz, dereotunu karıştırıp fırından çıkarmadan 10 dk. önce üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız