Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Orman Kebabı Tarifi


MALZEMELER
800 gr. dana eti (kusbasi dogranmis)
90 gr. (6 çorba kasigi) Tereyag
4 orta boy sogan (her biri 4'e bölünmüs)
3 orta boy domates(kabuklari soyulup çekirdekleri çikarilmis ve iri kusbasi
dogranmis)
2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay kasigi tuz
1 kahve kasigi karabiber
3 su bardagi et suyu
6 küçük patates(kabuklari soyulup, 4'e bölünmüs)
1 büyük havuç(kazinip iri parçalar halinde dogranmis)
1/2 su bardagi iç bezelye
YAPILIŞI
Bir tencerede orta ateste tereyagi kizdirin. Etleri koyup pembelesene kadar ara ara
karistirarak sote edin. Soganlari ekleyip 5 dk. daha pisirdikten sonra domates ve
domates salçasini ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için
ara sira karistirarak suyunu çekene kadar pisirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin
kapagini kapatarak 30 dk. daha pisirin. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. 30-40 dk. daha
pissin. Kekigi ekleyip karistirarak 5 dk. daha ateste tuttuktan sonra tencereyi atesten alin.
Orman kebabinizi isitilmis bir servis tabagina aktarip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız