Pages

Subscribe:

31 Ağustos 2012 Cuma

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği
      MALZEMELER
  • 4 adet yufka
  • 150 gr. pastırma
  • 16 dilim kaşar peyniri (her börek için için 1 adet)
  • 3-4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
YAPILIŞI
Domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayıp 2 kaşık yağda domatesler suyunu çekene biberle birlikte soteleyin.. Pastırmaların çemenlerini ayırın.Yufkaları üst üste koyarak 4 eşit parçaya bölün. Toplamda 16 parça olacak. Su ve sıvıyağı geniş bir kasade çırpın. Daha sonra yufkayı tezgaha serin. Su ve yağ karışımından yufakanın üzerine sürün. Yufkanın geniş tarafına 1 dilim pastırma, bir dilim kaşar peyniri ve pişirdiğiniz domatesli sostan bir miktar koyarak yufkanın iki ucunu içe kapatıp sarın. (sigara böreği gibi sarın ) Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Daha sonra domates, salatık vb. salata malzemeleriyle servis tabağına koyun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız