Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

MALZEMELER
4 parça dana pirzolasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
Ince ince dogranmis 1 küçük kirmizi biber
1 orta boy kiyilmis sogan
1 ince dogranmis kereviz kökü
1 çay kasigi sarmisak Sosu
250 ml. tavuk suyu 1 yumurta
1 yemek kasigi domates salçasi
1/2 kg. soyulmus domates
1 çay kasigi toz seker
1/4 bardak  Un
2/3 bardak dolusu ufalanmis bayat ekmek
2 yemek kasigi tereyagi
1,5 bardak dolusu  Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmis Parmesan peyniri
Maydonoz,
tuz,
karabiber,
YAPILIŞI
Arasina yagli kagit koydugunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyagini kizdirip
kirmizi biberi, sogani, kerevizi ve sarmisagi karistirarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi,
tavuk suyunu, domates salçasini, maydonozu, toz sekeri, kuru reyhani, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kapagini kapatip ara sira karistirarak domates sosunuz koyulasana kadar pisirin. Yumurtayi
çirpin. Pirzolalari önce una, sonra yumurtaya ardindan ufalanmis ekmege batirip tereyaginda
bifteklerinizin her iki yüzü de esmerlesene kadar kizartin. Firini 170°C'de isitin. Tepsiye dizdiginiz
bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kasikla üzerine yayip en üste Parmesan
peynirini serpin. Kalan 1 yemek kasigi zeytinyagini bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumusayip
peynirler altin rengini alana dek 25 dk. pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız