Pages

Subscribe:

31 Ağustos 2012 Cuma

Paşa Lokumu Tarifi

MALZEMELER
4 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 kaşık fazla un
Krema için :
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
1 çay bardağı şeker
Hindistan cevizi
2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
  YAPILIŞI
Krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta kısık ateşte pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada ara sıra karıştırıyoruz. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayıp  servis tepsisine diziyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız