Pages

Subscribe:

31 Ağustos 2012 Cuma

Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası
  MALZEMELER 
  1  kg un
  1 paket margarin
  3-4 yumurta
  1 paket yaş maya
  1 su bardağı zeytinyağı
  3 yemek kaşığı toz şeker  1 yemek kaşığı tuz
  1,5 çay bardağı ılık su
   İçi için : (Patatesli veya kıymalı da olabilir)
  2 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    

 YAPILIŞI
Unu ortası boş kalacak şekilde bir kabın içerisine koyalım. Ortasına maya, şeker ve ılık suyu koyup, karıştıralım. Köpürmesini bekleyelim. Bu arada içi harcını hazırlayalım. Köpüren karışımın üzerine eritiğiniz margarin ile sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yapalım. Mayası gelsin diye 15 dk bekletelim. Daha sonra yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapalım. Her bir bezeyi az açıp, içini koyalım ve istediğimiz şekli verip, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika oda ısısında tepsi mayası gelsin diye bekleyelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız