Pages

Subscribe:

16 Ağustos 2012 Perşembe

Saray Usulü Dana Mahmudiye Tarifi


MALZEMELER
2 kg dana kusbasi
2 çorba kasigi un
200 gr tereyag
4 dis sarmisak
2 adet orta boy sogan
2 adet taze sogan
1/2 tatli kasigi yeni bahar
500 gr kuru kayisi
250 gr badem
1/2 adet minik tarçin kabugu
1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli)
YAPILIŞI
Tencerede tereyagini eritip minik küpler halinde dogranmis sogan ve sarmisaklarla
birlikte kavurun. Dana kusbasini tencereye ekleyip harli ateste suyunu çekinceye
kadar soteleyin. Kivama gelen dana kusbasilarinin üzerine karabiber, yeni bahar ve
tarçin kabugu ilave edip baharatlari ete yedirinceye kadar kisa bir süre kavurun. Unu
ilave edip çig un kokusunu atincaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak
su ekleyin. Etler kaynamaya basladiginda atesi kisiga alip pisirmeye birakin. Bademleri
kaynar suda kisa bir süre hasladiktan sonra soguk su ile sogutup kabuklarini alin. Ufak
bir tavada tereyagi ile kabugu soyulmus bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
Kuru kayisilari dograyip sicak suyun içinde bir süre dinlendirin. Pisme kivamina gelen dana
etlerini, kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze sogani ve tuzu ilave edin. Saray Usulü
Dana Mahmudiye pistiginde yarim saat dinlendirin. Bu esnada bir tavada tereyagini kizdirip
kirmizi toz biberi ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız