Pages

Subscribe:

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Somonlu Kabak Terin Tarifi

Somonlu Kabak Terin
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kasigi taze krema
2 çorba kasigi un
1 çay kasigi köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Kabaklari uzunlamasina dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haslayin. Hasladiktan sonra havlu kagit üzerine alin (suyunu çekmesi için). Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kiyilmis maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çirpin. Firininizi 210 dereceye ayarlayin. Firina dayanikli bir kalibi yaglayip,unlayin. Kalibin dibine önce hazirladiginiz hamurun birazini koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin. Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar ayni islemi tekrarlayin. Önceden isitilmis firinda benmari usulu 45 dakika pisirin. Sicak veya ilik olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız