Pages

Subscribe:

17 Ağustos 2012 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi


MALZEMELER
1 kg pirasa
2 orta boy sogan
2 orta boy havuç
3/4 barak zeytinyagi
1 kahve fincani pirinç
1/2 yemek kasigi tuz
1/2 yemek kasigi toz seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin. Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. Sogan ve havuçlari da ayiklayip dograyin. Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. Tuz, seker , zeytinyagi ve 1 bardak su katin. Yikanmis pirinci serpin. Kapagini kapatip düdük
öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. Ilik hale gelince, tencerenin düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ve limonla servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız