Pages

Subscribe:

20 Ocak 2012 Cuma

Çiğ Börek Tarifi


Malzemesi: 8 adet yumurta, 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker. Karameli için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su


Tarifi:

Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şekeri bir kapta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Şekerin rengi kahverengi olunca ocaktan alın.


Hazırladığınız karameli özel krem karamel kalıplarına paylaştırın.

Özel kalıplarınız yoksa küçük boy kaselerle de krem karamel yapabilirsiniz.

Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.

Süt ve toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Hazırladığımız bu karışımı karamel kalıplarına dökün.

Kalıpları derin bir fırın kabına dizin, yarılarına gelinceye dek su koyun (Benmari usulü).

160 derecelik fırında üzeri koyu sarı oluncaya dek en az 30 dakika pişirin.

Piştikten sonra soğutun.

Buzdolabına alıp, en az bir gece bekletin.


Tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.


Afiyet Olsun

Çiğ Börek Tarifi



Malzemeler: 4 su bardağı un su 1 yumurta tuz bir kaç damla sirke Kızartmak için sıvıyağ iç malzeme: 250 gr. kıyma 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz tuz-karabiber


Hazırlanışı: Unu geniş birkaba koyup ortasına bir çukur açın biraz su, yumurta,sirke ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamına gelince orta bütüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine,harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.


Not: Farklı bir şekil vermek isterseniz ikiye katladığınız hamurun kenarlarını çalatta bastıra bilirsiniz.


Püf Noktası: Mutlaka ama mutlaka bol yağda ve tavayı sallayarak kızartın bu şekilde börekleriniz tam istediğiniz gibi kabaracak.

Makarna Salatası Tarifi


Öğrencilerin her zaman imdadına yetişen, ev hanımlarının ise son dakika yemeği olan makarna salatası… Hepimizin bildiğinden farklı bir tarif değil ama yine de bilmeyenler için tarifi verelim:


Malzemeler: 1/2 paket makarna 1 su bardağı mayonez 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt 8 adet küçük salatalık turşusu 1 kutu garnitür (havuç,bezelye,patates karışık) yarım demet maydanoz yarım demet dere otu tuz


Hazırlanışı: Makarnaları haşlayın.Salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın.Bütün malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın.Kısacası hepsini karıştırın


Not:Dolapta birkaç saat beklettikten sonra çok lezzetli oluyor.

7 Ocak 2012 Cumartesi

Ev Mantısı

Ev Mantısı




 Malzemeler


Hamuru için:

1 adet yumurta

su


aldığı kadar un

tuz

İçi için:

yarım kilo, iki kere çekilmiş kıyma

1 adet büyük boy soğan

arzuya göre maydanoz

tuz

karabiber

kimyon


nane

Üzeri için:

sarımsaklı yoğurt

pul biber

tereyağı

nane


Tarif

Öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz.Bunun için unu(ne kadar un koyarsanız o kadar çok mantı çıkar)2 kere elekten geçiriyoruz.Genişçe bir kaba alıp ortasını çukur, kenarlarını tepe haline getiriyoruz.Yumurtayı bu çukura kırıyoruz.Tuzu da (ne kadar tuzlu isterseniz) tepe kısımlarına gezdiriyoruz.Unutmayın ıslaklarla ıslaklar, kurularla kurular karışacak.Buna göre önce unun çukurundaki yumurtayı elimizle karıştırıyoruz.Ardından çukura yavaş yavaş su döküp yumurtayla karıştırıyoruz.Sıra geldi kurulara.Çukurdaki yumurtalı suyla yavaşça tepenin kenarlarındaki unları karıştırmaya başlıyoruz.Unları karıştırdıkça hamur kıvamını alıyor.Bu şekilde çukurdan dışa doğru bütün unları hamur haline getiriyoruz.Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak ve ele yapışmayacak.

Sıra içi hazırlamaya geldi.kıymayı ayrı bir kaba alıyoruz.Baharatları, robottan geçirilmiş maydanoz ve soğanları da alıyoruz kaba. Ve karıştırıp harcını oluşturuyoruz.


Şimdi bir tahtanın yada mermer tezgahın üzerini unluyoruz ve hamurdan avuç içinden biraz küçük bezeler çıkarıp, bezeleri teker teker açıyoruz.Açtığımız bezeleri küçük kareler şeklinde kesip ortalarına bu harçtan parmağımızın ucuyla koyuyoruz.Klasik mantı şeklinde (uçlarından tutup ortada birleştiriyoruz.) kapatıyoruz.


Mantıları haşlayıp bir kaba alıyoruz.Fakat mantıların yapışmaması için az sayıda mantıyı zeytinyağlı ve kaynamış suya atıp pişirmelisiniz.Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriyoruz.Tereyağını bir tavada eritip rengi geçince ocaktan alıyoruz ve üzerine pul biberi atıp karıştırıyoruz.Onu da sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdiriyoruz ve nane de serpiyoruz.

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki




Malzemeler

½ kg kuru barbunya, 2adet soğan, 3adet havuç, 1kaşık salça, 1adet küp şeker, 1çaybardağı zeytinyağı, tuz


Tarif

Barbunyayı geceden ıslatın, ertesi gün haşlayın ve köpüğünü ayırın. Sebzeleri doğrayın. Bir tencere içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun. Ardından havucu katın ve salçayı karıştırın. Şekeri katın. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak pişmeye bırakın.

Balıklı sebze

Balıklı sebze




Malzemeler

1/2 su bardağı Amerikan Pirinci
100 gr. somon balığı
1 adet bostan patlıcanı
1 adet kabak
50 gr. rendelenmiş kaşar
Kızartmak için soya yağı
1 tutam karabiber, kırmızı biber
Yeteri kadar tuz

Tarif

Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm. kalanlığında halka halka doğrayın. Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp fırın kabına koyun. Üzerine parçaladığınız balıkları dizin. Rendelediğiniz kaşar peyniri serpip 170 derece fırında pişirin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız