Pages

Subscribe:

24 Eylül 2012 Pazartesi

Limonlu Cheesecake


Yazın limonlu tarifler favorilerim arasındadır. Ferahlatıcı etkisinin ve ekşimsi tadının damağımda bıraktığı tada hayranım açıkçası. Çeşit çeşit tariflerin içerisinde denediğim limonu bu sefer buz gibi peynirli pastayla denedim ve bu iki lezzetin birbirine çok yakıştığını farkettim. Sizde evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle nefis Limonlu Cheesecakeler yaparak buz gibi ferah bir lezzet şölenine dahil olabilirsiniz.
Limonlu Cheesecake
Malzemeler
•    1 paket kepekli bisküvi
•    50 gr tereyağı
•    400 gr krem peynir
•    2 yumurta
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 yumurta
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
•    50 gr tereyağı
Yapılışı
1.   Tabanı için, kepekli bisküvileri un haline getirene kadar rondodan geçirin.
2.   Terayağını eritip un haline gelen bisküvilerin üzerine dökün ve kısa süre yoğurun.
3.   Kelepçeli kalıbı aliminyum folyo ile kaplayarak hazırladığınız bisküvileri elinizle iyice bastırarak kalıba döşeyin..
4.   30 dakika buzdolabında bekletin.
5.   Peyniri, yoğurdu ve şekeri derin bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
6.   Teker teker yumurtaları ekleyin ve yavaşca çırpın.
7.   Limon kabuğu rendesi ve unu üzerine ileve edip karıştırın.
8.   Soğuyan bisküvili tabanımızın üzerine bu karışımı dökün.
9.   Önceden 250 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
10.  Daha sonra fırının ısısını 150 C’ye ayarlayın ve 40 dakika daha pişirin.
11.  Piştikten sonra fırının kapatıp kapağını açın ve fırının içinde 2 saat kadar soğumasını bekleyin.
12.  Soğuyan cheesecake buzdolabına alın ve 6-7 saat kadar buzdolabında bekletin.
13.  Üzerinin sosu için, tereyağını eritin ve üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın.
14.  Limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edip ısıya dayanıklı bir kabın içine alın.
15.  Bu karışımı sıcak su dolu bir tencerenin içine kabıyla birlikte koyarak koyulaşıncaya
kadar  pişirin.
16.  Piştikten sonra soğumaya bırakın.
17.  Soğuyan sosu cheesecake in üzerine döküp, dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Cheesecake yaparken peynirli kek hamurunu fazla çırpmayın aksi halde kek hamuru fırında çatlayabilir.

Peynir Kremalı Çilekli Pasta


Önemli günlerde pastalar bizim için hep kurtarıcı olmuşlardır. Misafir ağırlamada, doğum günlerinde, misafirlikte, çeşitli kutlamalarda pastalar her zaman vazgeçilmez bir parçadır. Özellikle de çilek eklentili olursa. Bende sizlere Peynir Kremalı Çilekli Pasta tarifini sunuyorum. Yapılışı biraz zahmetli olsada sonucunda büyük bir lezet sizi bekliyor. Çilekli pasta tarifiyle sizde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Peynir Kremalı Çilekli Pasta
Malzemeler
Pandispanyası için:
•    4 yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1,5 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1 limon kabuğu rendesi
Ara kreması için:
•    2,5 su bardağı süt
•    3 çorba kaşığı un
•    2/3 su bardağı şeker
•    1 yumurta sarısı
•    1 paket vanilya
•    1 limon kabuğu rendesi
Dış kreması için:
•    2,5 su bardağı süt
•    1 küçük paket labne peyniri
•    1 küçük kutu sıvı krema
•    1,5 çay bardağı pudra şekeri ( Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
•    1 paket vanilya
Üzeri için:
•    Çilek
Pandispanyanın Yapılışı
1.    Fırınınızı 175º C ye ayarlayın ısıtın.
2.    Un, vanilya, kabartma tozunu karıştırın.
3.    Şeker ve yumurtalar iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edin.
4.    Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edip kaşıkla karıştırın.
5.    Kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
6.    40 dakika sonra, kekinize bir kürdan batırıp, gerekiyorsa kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Kremanın yapılışı:
7.    Kremayı derin bir kaseye alıp mikserle hızlı devirde koyulaşana kadar çırpın.
8.    Diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.
Pastayı birleştirmek için:
9.     Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün.
10.   Birinci katı şekerli sütle ıslatıp kremayı sürün.
11.   Üstüne çilek dilimleri ve Antep fıstıklı krokanı dizin ve ikinci katı kapatın.
12.   Onu da şekerli sütle ıslatıp üzerine ve yanlarına krema sürün.
13.   Pastanın ortasına çilekleri dizin ve servis etmeden önce pastayı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Pandispanyayı soğumadan  kesmeyiniz.
•    Dilerseniz de pasta kenarlarına çilek ve aralarına da muz dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Halley Pasta


Alıştığımız ıslak kekten tek farkı arasındaki halley kreması.Fakat bu krema çikolatalı ıslak keke çok yakışmış diyebilirim. Yumuşacık iki kek arasında enfes beyaz kremasıyla sizi de kendine bağlayacak bu pastayı evde kolayca hazırlayabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Halley Pasta
Malzemeler
Kek İçin
•    2 çay bardağı süt
•    2 su bardağı toz şeker
•    2 çay bardağı sıvıyağ
•    5 yumurta
•    2 paket kabartma tozu
•    4 bardak un
•    1 paket vanilya
Ara Kreması İçin
•    6 çorba kaşığı şeker
•    7 çorba kaşığı un
•    1 yumurta
•    1 küçük paket labne peyniri
•    ½ litre süt
•    1 paket vanilya
Üzeri İçin
•    5 çorba kaşığı şeker
•    3 su bardağı süt
•    6 çorba kaşığı kakao
•    Hindistan cevizi
Yapılışı
1.   Keki için, yumurtaları ve şekeri derin bir kabta mikserle iyice çırpın.
2.   Sıvıyağ, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çıpın.
3.   Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayın.
4.   Yumurtalı karışıma ilave ederek karıştırın..
5.   Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün.
6.   Önceden 175 C’ye ayarlı fırında pişirin.
7.   Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
8.   Sosu için şeker,kakao ve sütü karıştırın.
9.   Kek soğuduğunda su bardağı ile yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buz dolabında 2 saat bekletin.
10.  Kreması için, bir tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın.
11.  Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin.
12.  Ocağı kapatın labne peynirini ilave edip karıştırın.
13.  Buzdolabından soğuttuğunuz keki enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün.
14.  Pastacıkları hindistan cevizine bulayın ve servis edin.
Afiyet olsun.

Mozaik Pasta 2


Mozaik Pastayı sevmeyenimiz yoktur sanırım. Kolayca hazırlanan bu lezzetli pasta yaz kış bizim buzluktan eksik olmaz. Aniden gelen misafirlerime, canım tatlı birşey çektğimde kendime ikram etmeyi çok sevdiğim bu pastanın pratik ve lezzetli tarifini bizimle Nigar hanım paylaşmış. Bu harika tarif ile sizde lezzetli ve pratik Mozaik Pastayı bu yaz dolabınızdan eksik etmeyin..
Mozaik Pasta
Malzemeler
•    2 paket petibör bisküvi
•    125 gr. margarin
•    3 su bardağı süt
•    6 yemek kaşığı kakao
•    2 su bardağı şeker
•    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Margarini eritin. Kakaoyu ekleyin. Şeker ve sütü ilave ederek puding kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kapatın ve ılınmaya bırakın. Bir kaba bisküvileri kırın ve cevizleri ekleyin. Sos soğumadan ekleyin ve karıştırın. Streç filme sarıp rulo şekli verin. 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın. Yaz aylarında ikram edilebilcek hafif ve lezzetli bi tatlı.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar


Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar çikolata severlerin ilacı gibi aslında. Ağızda eriyen yumuşak bonbonlar, çikolata, fındık ve badem taneleri ile vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline geliyor. Çikolatanın hastasıyım diyorsanız işte muhteşem bir çikolatalı bonbon tarifi…
Çikolatalı Yumuşak Bonbonlar
Malzemeler
•    1,5 su bardağı fındık
•    1,5 su bardağı badem
•    2 kahve fincanı toz şeker
•    1 paket beyaz çikolata
•    2 yumurta akı
•    2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
1.    Fındık ve bademleri bir çorba kaşığı şeker ile birlikte blenderle toz haline getirin.
2.    Karışımı kaseye alıp kalan şekeri ilave edin.
3.    Rendelenmiş çikolata ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
4.    Elinizi hafif nemlendirerek karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
5.    Hazırladığınız topların her birini kakaoya bulayın ve küçük kalıp kağıtlara koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Üzerine arzu ederseniz hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.

Çikolata Soslu Donut


Amerikan filmlerinde görmeye alışık olduğum bu nefis donutlar hep iştahımı kabartmıştır. Bende şimdiye kadar hep özenip dışardan satın alıp yemişimdir. Ama artık bu nefis donutları evde kendim hazırlamaya başladım ve dışardaki gibi olmasada ona yakın ve çok lezzetli donutlar elde ettim açıkçası...Sizinde iştahınızı kabartacak ve lezzetine doyamayacağınız o nefis donutların işte tarifi...
Çikolata Soslu Donut
Malzemeler
•    3,5 su bardağı un
•    3 yemek kaşığı margarin
•    1 yemek kaşığı maya
•    2 yemek kaşığı toz şeker
•    1 yumurta
•    1 su bardağı süt
•    1 tutam tuz
Üstü İçin
•    ½ su bardağı krema
•    1 paket bitter çikolata
Kızartmak İçin
•    2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
1.   Un, tuz ve oda ısındaki margarini bir kapta yoğurun ve kırıntı halinde hamur elde edin ve ortasını havuz gibi açın.
2.   1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin.
3.   Kırıntı hamurunun içine açtığınız havuza süt, maya karışımını dökün ve yoğurun.
4.   Yumurta ilave kulak memsinden biraz daha yumuşak hamur elde edene kadar yoğurun.
5.   Mayalanması için üzerini örtüp1-2 saat hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.
6.   Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparıp yuvarlak hale getirin ve ortasını parmağınızla delip, iki parmağınızla deliği genişletin.
7.   Unlanmış tepsinin üzerine koyup üstünü nemli bezle örtün ve 15 dakika mayalanmasını sağlayın.
8.   Tavada yağı kızdırın.
9.   Mayalanmış donutlarınızın ortasındaki deliği belirginleştip kızgın yağa atıp kızık ateşte kızartın.
10. Kağıt havlunun üzerine çıkarın.
11. Sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
12. Donutlarınızın yarısını bu sosa bulayıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz çikolatalı sosa batırdıktan sonra üzerine hindistan cevizi yada pasta süslerinden serperek servis edebilirsiniz.

Balkabaklı Cheesecake


Balkabağı tatlısını evlerimizde bolca yaparız. Fakat bizim alışık olduğumuz bu lezzetin dışında balkabağı ile tatlıdan tuzluya, çorbadan pastaya her türlü tarifi yapmak mümkün aslında. Sofralarınızda ve tariflerinizde farklı mazlemeler kullanmayı yeni tatlar yaratmayı seviyorsanız, Balkabaklı Cheesecake içerisindeki bisküvi kırıntıları, balkabağı ve peyniri ile muhteşem bir tat…
Balkabaklı Cheesecake
Malzemeler
•    2 dilim balkabağı
•    1 su bardağı toz şeker
•    3 adet yumurta
•    2 çorba kaşığı süzme yoğurt
•    1 paket labne peyniri
•    3 çorba kaşığı un
•    1 çay bardağı pudra şekeri
Hamur için
•    1 paket bisküvi
•    125 gr. tereyağı
•    1 su bardağı fındık
Yapılışı
1.    Hamur için: Bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba alın.
2.    Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve un haline getirilmiş fındıkları ekleyip iyice yoğurun.
3.    Hamuru elinizle bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın.
4.    1 saat derin dondurucuda dinlendirin.
5.    Ayrı bir yerde balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirin ve soğumaya bırakın.
6.    Yumurtaları çırpıp, yoğurt, peynir ve un ile karıştırın.
7.    Daha sonra pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
8.    Karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine yayın.
9.    Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında 40-45 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
10.  Bal kabağını püre haline getirip, kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın.
11.  Bir gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Sacher Üçgenleri


Sacher aslında Viyana mutfağına ait olan ve tüm dünyada en çok bilinen ve en ünlü keklerden biri. İlk kez 1832 yilinda Franz Sacher tarafindan Viyana da yapilan ve tarifi Sacher Otel tarafindan hala sır gibi saklanan bu kekin orjinalini yemek için çok yüksek ücretler ödemeniz gerekmekte. Fakat, orjinal tarif olmasa da normal kakaolu keke reçel sürülerek yumuşatılan ve üzerine bol çikolata sosu dökülerek hazırlanan bu tarif ile sizde evde kendi Sacherinizi yapabilir ve çikolataya doyabilirsiniz.
Sacher Üçgenleri
Malzemeler
•    2 yemek kaşığı kakao
•    110 gr un (~3/4 su bardağı)
•    100 gr tereyağı
•    ½ su bardağı kayısı reçeli
•    4 yumurta
•    1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
•    250 gr bitter çikolata
•    ½ su bardağı krema
•    Çikolatalı pasta süslemeleri
Yapılışı
1.   Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırın.
2.   Un ve kakaoyu bir kaba alarak ortasını havuz gibi açın.
3.   Şeker, tereyağı ve 2 yemek kaşığı kayısı reçelini sos tenceresine alarak orta ateşte eriyene kadar karıştırın.
4.   Eridilkten sonra ocaktan alıp, un ve kakao karışımının ortasına dökün.
5.   Yumurta sarılarınıda üzerine ilave edip karıştırın.
6.   Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın mikserle köpük haline gelene kadar iyice çırpın.
7.   Metal bir kaşıkla kek hamuruna ekleyip karıştırın.
8.   18*27 cm ölçülerinde dikdörtgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
9.   Hamuru bu kalıba aktarın.
10. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
11. Tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.
12. Üçgen şeklinde doğrayıp üzerlerine fırçayla reçel sürün.
13. Kremayı sos tenceresinde ısıtın.
14. Çikolataları küçük parçalara bölerek kremanın içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
15. Eridikten sonra çikolatalı sosu 15 dakika kadar bekletin.
16. Sosu üçgen şeklinde doğranmış keklerin üzerine dökün ve donmaya bırakın.
17. Çikolatalı pasta süslemeleri ve meyve soslarıyla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz Sacher’i sevdiğiniz reçellleri kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Havuçlu Pasta


Pasta tariflerine Havuçlu Pasta ile devam ediyoruz. Özel günlerinizi ve doğum günlerini süsleyecek farklı bir alternatif pasta arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Havuçlu Pasta
Malzemeler:
•    3 adet yumurta
•    1,5 su bardağı şeker
•    ¾ su bardağı sıvıyağ
•    2,5 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
•    2 adet rendelenmiş havuç

Üzeri için:
•    1 paket krem peyniri
•    1 paket vanilya
•    3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
1.    Geniş bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın, ardından sıvıyağ ilave edin karıştırın.
2.    Sonrasında un, kabartama tozu, tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
3.    Son olarak iri çekilmiş fındık ve rendelenmiş havucu ilave edip son kez karıştırın.
4.    Kek kalıbınızı yağlayıp ve kalıbın içine dökün 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dk pişirin.
5.    Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakıp servis tabağına alın.
6.    Krem peyniri vanilya ve pudra şekeri iyice karıştırıp kekin üstüne ve yanlarına yayın.
7.    Kenarlarına iri çekilmiş ceviz serpin üstüne pasta süsü olan havuçlarla yada renkli pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Kirazlı Clafoutis


Clafoutis Amerika Mutfağına ait meyvelerle hazırlanan lezzetli bir pasta çeşitidir. Meyveli keki andıran bir görüntüsü olmasına rağmen kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamuru vardır. Genellikle çilek ve kirazla hazırlanan bu pastayı ben kirazlı olarak hazırladım bu tarifimde. Sizde Dünya Mutfakları’nın o nefis lezzetlerini sofralarınıza taşımak istiyorsanız işte size Kirazlı Clafoutis tarifi…
Kirazlı Clafoutis
Malzemeler
•    2 adet yumurta
•    85 gr toz şeker
•    400 gr kiraz
•    1 paket vanilya
•    180 ml süt
•    15 gr tereyağı
•    ½ çay kaşığı tuz
•    65 gr un
Yapılışı
1.   Unu derin bir kabın içine alın.
2.   Üzerine tuz, yumurta, süt,vanilya ekleyip karıştırın.
3.   Toz şekerden 1,5 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını karışımın içine ekleyip ve karıştırmaya devam edin.
4.   Tavada tereyağını eritin.
5.   Saplarını ayıklayıp yıkadığınız kirazları bu yağda 3 dakika pişirin.
6.   Üzerine kalan şekeride ekleyip şeker eriyinceye kada rpişirmeye devam edin.
7.   Kirazları fırın kabına aktarın ve üzerine hazırladığınız hamuru dökün.
8.   180 C’ye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
9.   Üzerine toz şeker serpip ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Böğürtlenli Pasta


Evinizde pasta canavarınız mı var? Bu tarif tam sizlik. Böğürtlenin mayhoş tadı ve nefis görüntüsüyle, hazırlayacağınız bu yaş pastaya bayılacaksınız.
Böğürtlenli Pasta
Malzemeler:
•    3 yaprak jelâtin
•    ½ limon suyu
•    600 gr böğürtlen
•    100 gr labne peyniri
•    5 çorba kaşığı toz şeker
•    1 su bardağı süt
•    1 çorba kaşığı böğürtlen likörü
•    2 çorba kaşığı böğürtlen şurubu
•     Hazır Pandispanya
Yapılışı:
1.    Jelâtini sıcak suyun içine koyun ve karıştırarak eritin, yarım limon suyunu da ilave edin.
2.    250 gr böğürtleni mikser de püre haline getirin, labne peynir ve toz şeker ilave ederek karıştırın. Eritilen jelâtine bu karışımı ekleyin.
3.    Sütü bir kaba alın ve içine böğürtlen likörünü ve böğürtlen şurubunu ekleyip karıştırın.
4.    Pandispanya kekini 2 ye bölün ve süt, şurup ve likörlü karışımda ıslatın.
5.    Pandispanyanın arasına hazırladığınız püreyi yayın ardından diğer keki üzerine kapatın ve püre yayın tekrar dolapta yaklaşık 3 saat bekletin.
6.    3 saatin ardından donmuş olan pastanın üzerine böğürtlen,çilek  ile süsleyebilirsiniz.
Not: Dondurulmuş böğürtlerinizi buzdolabınızın alt rafına alarak, buzu çözüldükten sonra kullanabilirsiniz.
Likör kullanmak istemiyenler şurubu  1ölçü daha arttırarak kullanabilirler.
Jelatin bulamayanlar böğürtlenli jöle kullanabilirler.
Afiyet Olsun.

Muzlu Kedidili


Muzlu Kedidili
Malzemeler
•    1,5 paket kedidili bisküvisi
•    1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
•    2 adet muz
Kreması İçin:
•    500 ml süt (yarım kilo)
•    1 kahve fincanı un
•    1,5 kahve fincanı şeker
•    1 paket vanilya
•    1 poşet krem şanti
Üzeri İçin:
•    1 poşet çilekli krem şanti
Yapılışı
Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın. 1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedidili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir) Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yan yana aralıksız dizin. Kremanın içerisine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş muz koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin.  En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin. Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdele ile fazla sıkmadan bağlayın. Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun. Afiyet bal şeker olsun.

Afiyet olsun.

Marshmallow Pavlova


Dışı çıtır çıtır, içi ise oldukça yumuşak olan Avusturya mutfağının sevilen lezzeti Pavlova, ünlü Rus balerin Anna Pavlova’dan alıyormuş ismini. Bir rivayete göre Pavlova’nın Avustralya ziyareti sırasında onu onore etmek için bu tatlı yapılmış ve o günden beri tüm önemli günlerde yemeğin ardından pavlova yeniliyormuş. Başka bir rivayete göre ise Pavlova’nın giydiği kabarık balerin eteklerine (tütü) benzediği için bu adı almış. İsmi nereden geliyor olursa olsun, üzerinde çilek, kivi ve muz gibi meyve taneleriyle servis edilen, hazırlaması çok kolay ve sunumuda gayet şık bu ünlü Avusturya tatlısını sizde evlerinizde hazırlamak isterseniz işte size tarifi..
Marshmallow Pavlova
Malzemeler
•    4 adet yumurtanın akı
•    200 gr. toz şeker
•    2 tatlı kaşığı mısır nişastası
•    1 çay kaşığı elma sirkesi
Üzeri İçin:
•    200 ml sıvı krema
•    1 paket vanilya
•    2 tatlı kaşığı pudra şekeri
•    1 adet kivi
•    100 gr. böğürtlen
•    8 adet çilek (ya da orman meyveleri)
Yapılışı
1.    Öncelikle fırını 120 °C ayarlayın ve yumurta aklarını mikserle iyice köpürünceye kadar çırpın.
2.    Toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin.
3.    Yumurta aklarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı.
4.    Elma sirkesi ve mısır nişastasını ilave edin. Spatula yardımı ile yumurtanın sönmemesine dikkat ederek, alttan üste havalandırıp karıştırın.
5.    Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizin.
6.    Çırpılmış yumurta aklarını bu çemberin dışına taşırmadan kağıt üzerine aktarın.
7.    Spatula ile yanlarını düzeltip orta kısmını hafifçe çukurlaştırarak fırında 1 saat pişirin.
8.    Fırın kapağını açmadan içinde soğumaya bırakın.
9.    İyice soğuyunca fırından çıkarıp servis tabağına alın.
10.  Üzeri için, krema, vanilya ve pudra şekerini katı bir hale gelinceye kadar çırpın.
11.  Fazla bastırmadan pavlovanın çukur kısmına aktarın ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar:
  • Marsmallow: Bir çeşit yumuşak şekerleme.

Vişneli Cheesecake



Vişneli Cheesecake
Malzemeler
Tabanı İçin
•    2 paket burçak bisküvi
•    100 gr eritilmiş tereyağı
Ara Kat İçin
•    120 gr toz şeker
•    ½ adet limonun suyu
•    400 gr labne peynir
•    1 kutu krema
Üzeri İçin
•    Hazır vişne sos
Yapılışı
Bisküvileri robata koyun ve toz haline getirin. Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına yayın ve üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Labneyi, kremayı, şekeri, limon suyunu bir kaba alarak çırpın. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün. Sertleşmesi için buzdolabında tekrar bekletin. Üzerine hazır olarak satılan vişne sosunu sürün ve 1 gün dolapda bekletin. Ne kadar beklerse o kadar leziz olur. Ertesi gün kelepçeli kaptan çıkarın ve dilimleyin. Bunu ahududulu ve çilekli de yapabilirsiniz çok ama çok leziz oluyor. Dilerseniz dondurulmuş vişneylede süsleyebilirsiniz... Özellikle beş çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir tatlı hemde hafif Afiyet olsun...
Afiyet olsun.

Balkabaklı Rulo Pasta


Evde balkabağı bulunduğu zamanlarda o çok sevdiğim kekini her canım çektiğinde hazırlarım ve evdekilerde benim kadar büyük bir iştahla yer. Bu tarifimde ise sadece kek olarak hazırlamadım bol krema eşliğinde nefis bir rulo pastasını yaptım sizinde denemeniz için bu nefis tarifini paylaştım.:)
Balkabaklı Rulo Pasta
Malzemeler
•    ¾ su bardağı un
•    1 silme çay kaşığı kabartma tozu
•    ¼ su bardağı pudra şeker
•    1 silme çay kaşığı karbonat
•    3 adet yumurta (oda ısısında)
•    ¼ çay kaşığı tuz
•    ½ çay kaşığı tarçın
•    1 su bardağı toz şeker
•    2/3 su bardağı balkabağı püresi
•    1 su bardağı kıyılmış ceviziçi
•    1 tatlı kaşığı limon suyu
Krema İçin
•    4 yemek kaşığı toz şeker
•    1,5 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    1,5 yemek kaşığı nişasta
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    ½ paket vanilya
•    2 su bardağı süt
Yapılışı
1.   Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya, tarçın ve tuzu birlikte derin bir kaba eleyin.
2.   Oda ısısında olan yumurtaları ayrı bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
3.   Üzerine yavaş yavaş toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
4.   Kabak püresi ve limon suyunu ilave ettikten sonra unlu karışımı ilave ederek karıştırın.
5.   Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayın ve hazırladığınız bu karışımı tepsiye yayın.
6.   Üzerine kıyılmış ceviz içini serpiştirin.
7.   Önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
8.   Temiz bir muftak bezini tezgaha yayın ve üzerine pudra şekerini eleyin.
9.   Fırından çıkan bu keki bu beze ters çevirin ve sıcakken bezle birlikte rulo yapıp soğumaya bırakın.
10. Kreması için, süt, şeker, un, yumurta, nişasta ve sütü tencerede kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
11. Kaynadıktan sonra tereyağını ve vailyayı ilave edip yağ eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
12. Soğuyan kremayı kekin her tarafına sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın.
13. Üzerine bolca pudra şekeri serptikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Limonlu Cheesecake 2



Limonlu Cheesecake
Malzemeler
•    2 paket burçak bisküvi
•    120 gr. bardak toz şeker
•    100 gr. eritilmiş tereyağı
•    3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
•    500 gr. labne peynir
•    3 adet yumurta
•    Limon
Sosu İçin:
•    50 gr. tereyağı
•    1 adet yumurta
•    1 adet yumurta sarısı
•    120 gr. toz şeker
•    6 yemek kaşığı limon suyu
•    2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Bisküvileri robota koyun ve toz haline getirin..Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın..Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın..Bisküvileri kalıbın tabanına yayın. Yaklşık 2 cm olsun.. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Labneyi, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın. Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün... Fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında 180 °C üzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 50 dk. sürüyor.) pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu arada bir kâseye tüm sos malzemelerini koyun ve bu kâseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun. Yaklaşık on dakika kısık ateşte benmari usulü sosu hazırlayın. Daha sonra yağı ekleyin ve 10 dk . daha sürekli karıştırarak pişirin. Kâseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Gece boyu buzdolabında bekletin. Ne kadar dinlenirse tadı o kadar güzel olur. Servisten önce kelepçeli kalıptan çıkartarak dilimleyin.

Afiyet olsun.

Mandalinalı Rulo Pasta


Sonbahar ve kış aylarının meyvesi mandalina mis gibi kokusu ve sulu dilimleriyle birçoğumuzun severek yediği meyvelerden olması yanı sıra bir de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekmektedir. Bense kanı temizleyen, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu sağlıklı meyveyi bolca tüketiyor ve birçok tarifim içinde kullanıyorum. Tıpkı sıradaki nefis Mandalinalı Rulo Pastam gibi…
Mandalinalı Rulo Pasta
Malzemeler
•    4 adet yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kapta)
•    4 yemek kaşığı toz şeker
•    4 yemek kaşığı un
•    1 paket kabartma tozu
Mandalina Peltesi İçin
•    7 adet mandalina
•    1 su bardağı su
•    ½ yaprak jelatin
•    3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
1.   Şeker ve yumurtanın sarılarını derin bir kaseye alıp mikserle çırpın.
2.   Ayrı bir kapta un ile kabartma tozunu karıştırın.
3.   Başka bir kaba yumurtanın beyazını köpükler oluşuncaya kadar çırpın.
4.   Köpük haline gelen yumurta beyazını yavaş yavaş şekerli yumurta sarılarına ilave edin.
5.   Üzerine unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
6.   Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın.
7.   Önceden 170 C’ ye ısıtılmış fırında pişirin.
8.   Kek pişince fırından çıkarıp yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin.
9.   Mandalina peltesi için, mandalinaların kabuklarını soyun.
10. Üzerine toz şeker ve suyu koyup kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
11. Süzgeçten geçirip derin bir kaba alın.
12. Jelatin yaprağını ½ çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin.
13. Jelatini mandalinalı karışıma ekleyip hızla karıştırın.
14. Soğuyan rulo keki açıp üzerine mandalina peltesini düzgünb bir şekilde sürün ve tekrar rulo yapın.
15. Hazırladığınız keki dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun

Ekler Pasta Tarifi


Ekler Pasta
Pastane vitrinlerinde görüpte almadan geçip gidemediğim nefis Çikolatalı Ekleri artık evde kendim hazırlıyorum. Birkaç denememde her ne kadar acemice bir çalışma yapmış olsam bile şimdi tam bir usta gibi hazırlıyorum diyebilirim. Ve işte size tarifi…








MALZEMELER

Hamuru İçin
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı su
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı un
•    Bir tutam tuz
•    1 yemek kaşığı şeker
İç Kreması İçin
•    4 yemek kaşığı un
•    3 adet yumurta
•    2 su bardağı süt
•    5 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin
•    4 yemek kaşığı kakao
•    2 adet yumurta sarısı
•    2,5 su bardağı süt
•    ½ paket vanilya

YAPILIŞI

1.   Hamurunu hazırlamak için tencereye su ve tereyağını alın.
2.   Tereyağı suyun içinde eridikten sonra unu ekleyin.
3.   Unun topaklanmaması için sürekli karıştırın.
4.   Ocağın altını kısıp 4 dakika boyunca karıştırmaya devam edin.
5.   Hamur toparlanınca tencereyi ocaktan indirin.
6.   Hamuru derin bir kaseye alıp soğuyana kadar sürekli karıştırın.
7.   Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.
8.   Hamuru sıkma torbasına doldurup orta genişlikte uzun hamurlar elde edecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın.
9.   Önceden 190 C’ ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
10. Pişen hamurları fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekleyin.
11. Kremasını hazırlamak için, un, yumurta, süt ve şekeri tencereye alın.
12. Orta ısılı ateşte koyulaşana kadar  sürekli karıştırarak pişirin.
13. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyip karıştırın.
14. Kremanın soğuması için kenarda bekletin.
15. Çikolata sosu için, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir tencereye alıp orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
16. Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin.
17. Çikolata sosunun soğuması için kenarda bekletin.
18. Soğuyan ekler hamurlarını yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
19. İçlerini kremayla doldurup servis tabağına dizin ve üzerlerine çikolata sosu gezdirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Portakallı Cheesecake


Kısacası hayat iksiri diyebileceğimiz portakal birçok faydasının yanında lezzeti ve kokusuyla da birçoğumuzun severek bolca tükettiği turuncu mantolu meyvelerimizden birisidir. Girdiği her tarifte de farkını gösteren portakalı bu tarifimde enfes bir cheesecake ile birleştirdim.
Portakallı Cheesecake
Malzemeler
Taban Hamuru İçin
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 paket petibör bisküvi
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    6 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı
Dolgu Malzemesi
•    450 gr tuzsuz krem peynir
•    1 yemek kaşığı nişasta
•    ¾ su bardağı çiğ krema
•    ½ su bardağı toz şeker
•    1,5 su bardağı lor peyniri
•    ½ su bardağı süzülmüş yoğurt
Üzeri İçin
•    2 adet portakal
•    Taze nane yaprakları
Yapılışı
1.   Hamuru için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın ve üzerine şekeri ilave edip karıştırın.
2.   Petibör bisküviyi rondodan geçirin ve karışıma tarçınla birlikte ekleyip karıştırın.
3.   Karışımı kalıbın tabanına yayın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
4.   Kreması için, toz şeker ve krem peyniri blender ile karıştırın. (Sulanmaması için blenderı sürekli değil ara vererek çalıştırın).
5.   Karışıma nişasta, çiğ krema ve lor peynirini ilave edip krema kıvamı elde edene kadar karıştırın.
6.   Yoğurdu da ekleyip hafif karıştırdıktan sonra karışımı dolaptan çıkardığınız bisküvi tabanının üzerine yayın ve hafif sallayın.
7.   Karışımı 1 gün boyunca buzdolabında beklettikten sonra üzerini portakal dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
8.   Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

23 Eylül 2012 Pazar

Vişneli Buzluk Tatlısı


Yazın bunaltıcı sıcak günlerinde buzluğunuzda nefis bir tatlı bulundurmak istemez misiniz? Tatlı krizinin yaşandığı anlarda imdadınıza yetişecek hem buz gibi hemde vişneli ferah bir tatlı tarifine ne dersiniz? Tam bu isteğimize karşılık olarak Sevgili Nigar Hanım bizlerle Vişneli Buzluk Tatlısı tarifini paylaştı...
Vişneli Buzluk Tatlısı
Malzemeler
•    1 su bardağı dondurulmuş vişne
•    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
•    1 su bardağı damla çikolata
•    2 yemek kaşığı hindistancevizi
•    1 yemek kaşığı tarçın
•    2 paket burçak bisküvi
•    2 paket kremşanti
Yapılışı
Öncelikle kremşantiyi çırpıyoruz burçak bisküvileri içine kırıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabı poşeti serdiğimiz bir borcama döküp buzluğa atıyoruz. 3–4 saat beklettikten sonra soğuk soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun.Notlar
•    Tarçın, hindistancevizi ve damla çikolata aromalarını sevdiğim için katıyorum. Arzuya göre, katılmayabilir.

Nar Taneli Tartlar


Çay saatlerinde yada davetlerde farklı bir tarif farklı bir lezzet sunmak isteyenler için bir tarifim var sırada. Kıtır kıtır tart hamurunun üzerinde yoğun kreması ve taze mevsim meyveleriyle lezzetine ve görünüşüne sizin kadar herkesin hayran kalacağı bu minik tartoletleri bütün özel günlerinize dahil edebilir ve canınızın istediği her an afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca bütün dikkatleri üzerinize çekebileceğiniz bu tartoletlerle bu tatlı rekabetin galibi siz olabilirsiniz...:)
Nar Taneli Tartöletler
Malzemeler
•    ½ su bardağı pudra şekeri
•    150 gr yumuşatılmış tereyağı
•    4 yumurta
•    1 paket vanilya
•    2,5 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
Krema İçin
•    2 yemek kaşığı un
•    2 su bardağı süt
•    75 gr tereyağı
•    5 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
Üzeri İçin
•    Kivi
•    Nar
•    Çilek
•    Yaban mersini
Yapılışı
1.   Yumurta, tereyağı, pudra şeker, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp tartolet hamuru kıvamına getirin.
2.   Tartolet kalıplarını yağlayın ve bu karışımı içlerine paylaştırın ve çatalla hamurun üzerinde delikler açın.
3.   175 C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
4.   Kreması için, un, süt, tereyağı, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
5.   Üzeri için çilekleri üçgen şeklinde dilimleyin ve kivileri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin.
6.   Nar tanelerini ayıklayın ve yaban mersini yıkayın.
7.   Soğuyan kremayı pişen tartoletlerin üzerine paylaştırın ve hazırladığınız meyvelerle üzerini süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Kremanın daha beyaz olması için tereyağı yerine 1 paket krem şantiyi ½ su bardağı süt ile çırpıp bunu kremanıza ekleyebilirsiniz.

Portakal Marmelatlı Rulo Pasta


C vitamini deposu olan portakal ile hazırladığım her tarif ortalığa yaydığı mis gibi kokusuyla beni cezbediyor. Ayrıca bol vitaminiyle sağlık ve ferah lezzetiyle de tariflerime serinlik katıyor. Sırada da yine kokusu, görüntüsü ve lezzetiyle benim gibi sizi de cezbecek bu nefis Portakal Marmelatlı Rulo Pasta tarifim var.
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta
Malzemeler
Pandispanya Keki İçin
•    2 çorba kaşığı toz şeker
•    1 paket pandispanya unu
•    2 kahve fincanı süt
•    8 çorba kaşığı su
Portakal Marmeladı İçin
•    ½ tatlı kaşığı tuz
•    2 adet portakalın suyu
•    3 su bardağı toz şeker
•    1 adet dilimlenmiş portakal
•    3 adet portakalın kabuğu
Üzeri İçin
•    Pudra şekeri
•    Rendelenmiş portakal kabukları
Yapılışı
1.   Portakal marmeladı için, portakal kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
2.   Tuzuda ilave edip kapağını kapatı ve bir gece boyunca dinlendirin.
3.   Dinlenme süresinden sonra suyunu süzün ve yıkayın.
4.   Üzerine tekrar su ilave edip bir taşım kaynatın.
5.   Yeniden suyunu süzdükten sonra dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte kaynatın.
6.   Pandispanya keki için, toz şeker, su, süt ve pandispanya ununu mikserde ilk önce düşük sonra yüksek devirde 10 dakika çırpın.
7.   Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
8.   Hazırladığınız pandispanya hamurunu bu tepsiye yayın.
9.   Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
10. Bir havlunun üzerine yağlı kağıt serin ve pişen keki üzerine alın.
11. Temiz bir yağlı kağıdı kekik üzerine koyup kağıtla birlikte sulo yapın ve soğumaya bırakın.
12. Soğuduktan sonra arasına portakal marmeladını sürüp tekrar rulo yapın.
13. Üzerini pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyin.
14. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerini fındık parçacıklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Domatesli Tart


Lezzetine doyum olmayan Domatesli Tart tarifi var bugün paylaştıklarım arasında çünkü sizinde bu eşsiz lezzeti tatmanızı istedim. Domates ve peynir aslında normalde zaten mükemmel bir ikili benim için fakat sıcacık tart üzerinde birbirleriyle bütünleşince daha harika oluyor. İşte bu mükemmel lezzetin tarifi…
Domatesli Tart
Malzemeler
•    250 gr. un
•    125 gr. margarin yada tereyağı
•    90 ml. Su
•    Tuz
Dolgusu için:
•    1 yemek kaşığı un
•    100 ml süt
•    1 adet yumurta
•    3 yemek kaşığı krema
•    200 gr. beyaz peynir
•    100 gr. krem peynir
•    Tuz
•    Taze öğütülmüş karabiber
•    Taze fesleğen
Üzeri için:
•    3 adet domates
Yapılışı
1.    Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizde ufaladıktan sonra hamura suyu ekleyin ve yoğurun.
2.    Streç filme sarıp yarım saat buz dolabında bekletin ve dolgusu için malzemenin hepsini ve çırpılmış yumurtayı karıştırın.
3.    Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın.
4.    Çatalla üzerine delikler açın ve yağlı kağıt sererek kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin.
5.    200 °C ayarlanmış fırında 8 dk. pişirip bakliyatları üzerinden alın.
6.    Peynir dolgusunu içine doldurup, domates dilimlerini üzerine dizin.
7.    220 °C ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Çikolatalı Tart


Genellikle meyvelisini hazırladığım tartlara bu sefer bir farklılık getirmek istedim ve bol çikolatalısını hazırladım. Benim gibi çikolata tutkunlarının çok beğeneceği bir fark oldu diyebilirim. Hazırladığım kıtır kıtır kakaolu tart hamuruna bol çikolata ve krema döktüm. Kokusuyla görüntüsüyle ve tadıyla ortaya çıkan bu muhteşem tart tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Beğenmekle kalmayıp bağımlısı olacağınız bu nefis tartın işte tarifi...
Çikolatalı Tart
Malzemeler
•    ¼ su bardağı kakao
•    ¼ çay kaşığı tuz
•    125 gr tereyağı
•    ½ su bardağı pudra şeker
•    1+1/4 su bardağı un
•    1 yumurta sarısı
•    175 gr bitter çikolata
•    100 gr sütlü çikolata
•    ½ su bardağı nutella
•    1 su bardağı krema
Yapılışı
1.   Un, tuz, kakao ve şekeri derin bir kapta karıştırın.
2.   Terayağını küp şeklinde dilimleyip karışımın içine ekleyin ve mikserle çırpın.
3.   Küçük parçalar haline geldiğinde elinizle hamur haline getirin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
4.   Altı çıkabilen bir tart kalıbına hamuru yerleştirin.
5.   Üzerine yağlı kağıt serin ve hamurun kabarmaması için üzerine nohut koyun.
6.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdiken sonra yağlı kağıtı çıkarıp 5 dakika daha pişirin.
7.   Küçük bir tencerede kremayı kaynatın.
8.   Çikolataları rendeleyerek üzerine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
9.   Nutellayıda ekleyerek karıştırmaya devam edin.
10. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine dökün.
11. Buzdolabında en az 5 saat bekletin.
12. Bekleme süresinden sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz çikolatalı tartı dondurma eşliğinde ve üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.

Çilekli Tart


Yapımı zahmetli fakat lezzetine değer tariflerle yorulmadan keyifle uğraşırız. Tartlar da bunlardan biridir. Bu yüzden sizlerle nefis tartlardan biri olan Çilekli Tart tarifini paylaşmak istiyorum. Bu tarttaki çileklerin üzerine tart jölesi veya sulandırılmış çilek reçeli dökerek parlaklık verirseniz hem mideye hemde göze hitap etmiş olursunuz :).
Çilekli Tart
Malzemeler
Tabanı İçin:
•    250 gr. tereyağı
•    2 adet yumurta
•    1 kahve fincanı süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    ½ çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin:
•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
•    400 gr. çilek
Yapılışı
1.    Tereyağını eriterek şeker vanilya ve süt ilave ederek mikser ile karıştırın.
2.    Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave edin.
3.    28 cm. çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün .
4.    Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C fırında pişirin.
5.    Tart tabanı soğurken kremayı hazır hale getirin. Süt, un, şeker, yumurta ve vaniltayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
6.    Ocaktan almadan 2 dk. önce tereyağını ekleyip karıştırın.
7.    Soğuyan tart tabanınıkalıptan çıkartın ve ortatdaki boşlığa krema doldurun.
8.    Çilekleri saplarından ayırıp dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Dereotlu Ve Peynirli Tart


Dereotu ve peynirin birbiriyle olan lezzetli uyumuna örnek olan bu tarifimi sizde denediğinizde anlayacaksınızki ikiside mükemmel bir ikili. Özellikle de bu kıtır kıtır tart hamurunun üzerine çok yakışan bu lezzeti yemeye doyamayacaksınız.
Dereotlu Ve Peynirli Tart
Malzemeler
•    4 yemek kaşığı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    3 su bardağı un
•    125 gr yumuşatılmış margarin
•    1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin
•    3 yumurta
•    300 gr beyaz peynir
•    Yarım demet dereotu
Yapılışı
1.   Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun.
2.   Hamuru tart kalıbına yerleştirin.
3.   İç harcı için yumurtaları çırpın.
4.   Dereotunu ince ince doğrayın.
5.   Yumurtaların üzerine çatalla ezdiğiniz peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ilave edin.
6.   Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın.
7.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Kuruyemişli Tart


Hafıza sorunları magnezyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır ve en iyi magnezyum kaynağıda kuruyemişlerdir. Özellikle uzmanlar bu konuda ceviz, badem ve fındığı önermektedir. Benim gibi sizde sağlıklı ve lezzetli kuruyemişleri büyük bir zevkle yiyorsanız onları bir de bu nefis Kuruyemişli Tartımın içinde yemeye ne dersiniz? Enerji ve lezzet küpü bir tart bu…
Kuruyemişli Tart
Malzemeler
•    1 adet yumurta
•    125 gr oda sıcaklığında margarin
•    1 kahve fincanı toz şeker
•    ½ paket kabartma tozu
•    2 su bardağı su
Muhallebi İçin
•    7,5 çorba kaşığı toz şeker
•    3 su bardağı süt
•    4 çorba kaşığı un
•    50 gr tereyağı
•    1 kahve fincanı krema
•    1 adet yumurta sarısı
•    1 paket vanilya
Süslemek İçin
•    Ceviz
•    Badem
•    Fındık
•    Antep fıstığı
Üzeri için
•    2 çorba kaşığı nişasta
•    2 çorba kaşığı toz şeker
•    3 çay bardağı soğuk su
Yapılışı
1.   Hamuru için, margarini bir kabna alın.
2.   Üzerine yumurta, kabartma tozu, toz şeker ve unu ekleyip yoğurun.
3.   Hamuru tart kalıbından daha büyük olacak şekilde açın.
4.   Tart kalıbının kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
5.   Kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın.
6.   Önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
7.   Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
8.   Muhallebisi için, süt, un, tozşeker, vanilya ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve çırpma teliyle çırpın.
9.   Ocağa oturtup topaklanmaması için tahta bir kaşık sürekli karıştırarak pişirin.
10. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın tereyağı ve kremayı ekledikten sonra karıştırarak soğutun.
11. Soğuyan muhallebiyi tart hamurunun üzerine yayın.
12. Ceviz, badem, sındık ve antep fıstığıyla süsleyin.
13. Nişasta ve toz şekeri ayrı bir kaba alın.
14. Soğuk su ilave edin ve bu suda eritin.
15. Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
16. Piştikten sonra kuruyemişlerin üzerin eşit miktarda dökün.
17. Çikolata sosuyla üzerini şekilli olarak süsleyin ve soğumaya bırakın.
18. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Pekmezli Tart


Sağlık küpü olan pekmezin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ama ben size önemli birkaç faydasını söylemek istiyorum. Pekmez kanı artırır, enerji verir ve iştahı açar. Ayrıca çokta lezzetlidir. Sizde bu kadar sağlıklı bir besini benim gibi kıtır kıtır bir tartla bütünleştirmek isterseniz bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Lezzetinin keyfini çıkarırken sağlığınızı koruyacağınız bir tarif bu...
Pekmezli Tart
Malzemeler
Hamuru İçin
•    215 gr un
•    55 gr pudra şeker
•    1 yumurtanın sarısı
•    125 gr soğuk tereyağı
Üzeri İçin
•    1 limonun rendelenmiş kabuğu
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1,5 su bardağı taze ekmek parçaları
•    2,5 su bardağı pekmez
Yapılışı
1.   Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2.   Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3.   Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4.   Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5.   Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6.   Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7.   Altta bulunan yağlı kağıt birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8.   Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9.   Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10.  Üzerini çatalla ara ara delin.
11.  Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12.  Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
13.  Kalıbı fırından alıp üzerinde bulunan kuru bakliyatı yağlı kağıtla birlikte alın.
14.  Pekmezi tencereye alın ve incelip akıcı bir hale gelene kadar pişirin.
15.  Ekmekleri iyice ufalayıp pekmeze ekleyin.
16.  Limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu karışıma ekleyip karıştırın.
17.  Hazırladığınız bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
18.  Tart hamurundan artan parçaları birleştirip merdane ile açın.
19.  Açtığınız hamuru incecik şeritler halinde kesin.
20.  Şeritleri pekmezli karışımın üzerine dizin.
21.  Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın.
22.  Ilıdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Frambuazlı Tart


İsterseniz küçük tart kalıplarıyla tek kişilik, isterseniz büyük bir tart kalıbınızla dilim dilim servis edebileceğiniz bu tart ile, frambuazın damağınızda bıraktığı ferah tadı çok seviceksiniz.
Frambuazlı Tart
Malzemeler
Tart Hamuru için
• 210 gr un (~1,5 su bardağı)
• 55 gr pudra şekeri (~1/2 su bardağı)
• 125 gr soğuk tereyağı
• 1 yumurta sarısı
Krema için
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
• 1 paket tart jölesi
• 200 gr frambuaz
• Taze nane yaprakları
• Pudra şekeri
Tart Hamurunun Yapılışı
1. Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyip harmanlayın.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
3. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7. Altta bulunan yağlı kağıt ile birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
Frambuazlı Tartın Yapılışı
1. Kalıba yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
2. Fırından aldığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4. Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
5. Kremayı tartın üzerine dökün.
6. Frambuazları kremanın üzerine dizin.
7. Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp, frambuazların üzerine dökerek yada pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun.
Notlar:
• Dilerseniz taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
• Küçük tart kalıbı ve tartölet kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölüp herbirini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.

Çilekli Kakaolu Tart


Çileğin yakışmadığı bir tatlı yok sanırım. Hem rengi, hem görüntüsü, hemde tadıyla eklendiği her tarifi güzelleştirip tadına doyulmaz bir lezzet yaratıyor bence. Her diliminde ayrı bir tat, ayrı bir şölen yaşayacağınız bu çilekli tart da, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Çilekli Kakaolu Tart
Malzemeler
•    250 gr margarin
•    2 yumurta
•    1 fincan süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    1,5 su bardağı un
•    4 yemek kaşığı kakao
•    ½ çay kaşığı karbonat
•    1 paket vanilya
Krema için
•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 yumurta
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
•    300 gr çilek
Yapılışı
1.    Margarini eritin.
2.    Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın.
3.    Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
4.    Un ve karbonatı eleyerek azar azar ilave edin.
5.    28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
6.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
7.    Kremayı hazırlamak için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
8.    Ocaktan almadan 1-2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın.
9.    Soğuyan tart tabanınızı kalıptan çıkarıp, ortasındaki boşluğu kremayla doldurun.
10.    Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilmleyin ve tartın üzerine dizin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz çileklerin üzerine tart jölesi dökerek parlaklık verebilirsiniz.
•    Çileklerin üzerine antep fıstığı serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Elmalı Tart


Çay saatlerine en çok yakıştırdığım lezzetlerden biriside tartlardır. Evde çeşit çeşit meyveyle ve değişik hamur tarifleriyle hazırladığım tartlar arasında en çok beğendiklerimden olan bu Elmalı Tartı, sizde pratik bir şekilde hazırlayarak çay saatlerinizde lezzetli dakikalar yaşayabilirsiniz.
Elmalı Tart
Malzemeler
•    1 yumurta
•    2 su bardağı un
•    ½ paket kabartma tozu
•    125 gr tereyağı
•    ¾ su bardağı toz şeker
 Harç İçin
•    3 elma
•    2 yemek kaşığı kayısı reçeli
Yapılışı
1.    Hamuru için, un, toz şeker, yumurta, tereyağı ve kabartma tozunu yumuşak bir kıvama gelene kadar karıştırın.
2.    Hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edip karıştırın.
3.    İçi yağlanmış tart kalıbına hazırladığınız hamuru elinizle yayarak yerleştirin.
4.    Elmaların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
5.    Doğradığınız elmaların yarısını hamurun üzerine dizin.
6.    Üzerine reçel sürüp , elmaların diğer yarısınıda tekrar üzerine dizin.
7.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
8.    Fırından çıkınca üzerine reçel sürün.
9.    Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz kayısı reçeli yerine ayva reçelide kullanabilirsiniz.
•    Elmalı tartı hazırlarken elmaların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ilave edebilirsiniz.Böylece tartınız daha hoş kokulu ve daha lezzetli olur.

Şeftalili Tart


Her meyveyle seviyorum tartları. Ama kıtır hamurun üzerinde bol sulu, yumuşacık meyvelerle bir başka lezzetli oluyor elbette. Tam mevsiminde olduğumuz şu günlerde ise muhteşem şeftali lezzetiyle denemeye değer bir tarif bence...
Şeftalili Tart
Malzemeler
•    215 gr un (~1,5 su bardağı)
•    55 gr pudra şeker (~1/2 su bardağı)
•    125 gr soğuk tereyağı
•    1 yumurtanın sarısı
Krema için
•    2 yemek kaşığı un
•    2 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    2 su bardağı süt
•    1 yumurta
Üzeri için
•    3 şeftali
Yapılışı
1.   Tart hamuru için unu kaba eleyin.
2.   Pudra şekerini ekleyip harmanlayın.
3.   Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
4.   Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
5.   Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
6.   Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
7.   Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
8.   Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters
çevirerek alın.
9.   Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
10. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın.
11. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
12. Üzerini çatalla ara delin.
13. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
14. Hamurunuzu tart kalıplarına yerleştirin.
15. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
16. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın.
17. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
18. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın.
19. Krema ılındıktan sonra tart hamurlarının içlerine paylaştırın.
20. Şeftalilerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
21. Kremanın üzerine dizerek ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Patatesli Tart


Kısıtlı zamanlarınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tart tarifi. Kıtır kıtır tart hamurunun içinde bol baharatlı patatesi, aynı zamanda lezzeti kadar görüntüsüyle de sizi ve misafirlerinizi etkileyecek bu tartı sıcacık bir çayın yanında ikram edebilirsiniz.
Patatesli Tart
Malzemeler
•    1 yumurta
•    125 gr margarin
•    1 paket kabartma tozu
•    1 çay bardağı yoğurt
•    Yeteri kadar un
Üzeri İçin
•    5 adet patates
•    Bir demet maydanoz
•    1 adet yumurta sarısı
•    Kırmızı toz biber
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.   Margarini eritin ve soğumaya bırakın.
2.   Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ve yumurtayı ilave edin ve yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
3.   Hamurdan bir parça ayırın ve kalanını yağladığınız tart kalıbına dökün.
4.   Çatalı hamurun bir kaç yerine batırın.
5.   Patatesleri soyun ve ince şekilde rendeleyin.
6.   Maydanozları ince doğrayın ve patatese ilave edin.
7.   Üzerine kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve sıvıyağı ekleyin ve karıştırın.
8.   Hazırladığınız bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın.
9.   Ayırdığınız hamur parçasıyla kafes şeklinde hamurun üzerine şeritler yapın.
10. Şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.
11. 180 C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Elmalı Armutlu Crumble (Kırıntı Hamurlu Tart)


Genelde herkesin tatlılarda ve yemeklerde mutlaka kullandığı, gerçekten insanın içini ısıtan ve enerji veren hoş kokulu baharatlardan biri olan tarçın bana göre elma ile bir bütün gibi olduğundan, elmalı herşeye daha çok yakışıyor. Tarçına olan aşkımdan bahsettikten sonra bende sizlere bol tarçınlı ve elmalı-armutlu crumble (kırıntı hamurlu) tart tarifini sunuyorum. Tartınızı birde vanilyalı dondurma ile servis edecek olursanız, işte sizin gününüz…
Elmalı Armutlu Crumble (Kırıntı Hamurlu Tart)
Malzemeler
Tart hamuru için malzemeler:
•    113 gr. oda sıcaklığında tereyağı
•    1 yumurta
•    50 gr toz şeker (~¼ su bardağı)
•    210 gr un (~1,5 su bardağı)
•    ¼ çay kaşığı tuz
Kırıntı hamuru için malzemeler:
•    40 gr un (~¼ su bardağı)
•    50 gr toz şeker (~¼ su bardağı)
•    40 gr tereyağı
•    1/3  çay kaşığı tarçın
•    1/5 çay kaşığı tuz
•    1/3 su bardağı ceviz
•    30 gr yulaf
Dolgu malzemesi için:
•    4 adet orta boy elma
•    2 adet orta boy armut
•    1 tatlı kaşığı nişasta
•    3-4 yemek kaşığı toz şeker
•    ½  tatlı kaşığı tarçın
•    1 fincan yaban mersini
Yapılışı
1.    Tart hamuru için öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
2.    Elenmiş un ve tuzu ekleyerek elimizle iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
3.    Yapışmaz yüzeyli tart kalıbına hamuru elinizle döşeyin.
4.    Kırıntı hamuru için küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı, un, tuz, tarçın, ceviz ve yulafı derin bir kapta elinizle ufalayın.
5.    Hamuru kesinlikle yoğurmuyoruz! Kırıntı şekline getirmeliyiz.
6.    Dolgu malzemesi için soyup iri küpler halinde doğradığınız elma ve armutları derin bir kaba alın.
7.    Limon suyunu ilave edip meyvelerin kararmaması için elinizle karıştırın. Tozşeker, tarçın ve nişastayı ekleyip harmanlayın.
8.    Hazırladığınız meyveleri tart hamurunun üzerine döşeyin.
9.    Yaban mersinlerini meyvelerin üzerine serpin ve kırıntı hamurunu da meyvelerin üzerine döşeyin.
10.   Hazırladığınız tartı önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin.
11.   Fırından çıkardığımız tartı 8-10 dk.  kadar ılıması için beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Kabaklı Mini Tartlar


Çay saatlerinizde atıştıracak bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman sizlere kabaklı minik tart tarifini sunuyorum. Yapılması oldukça kolay olan kabaklı minik tartlar üzerindeki ceviz taneleriyle zengin bir lezzet ortaya çıkarıyor. Kabak püresi, kıtır kıtır tartla birleşip birde üzerine ceviz eklenince buyrun lezzet deposuna.
Kabaklı Mini Tartlar
Malzemeler
•    125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
•    1,5 çorba kaşığı şeker
•    250 gr. un
•    ½ çay kaşığı tuz
•    ½ çay bardağı su
•    1 yumurtanın sarısı
Balkabağı Püresi İçin
•    Balkabağı
•    Şeker
Yapılışı
1.    Tüm malzemeleri karıştırarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
2.    Eğer hamurunuz çok yumuşak olursa 10 dk. buzdolabında bekletin. Toparlanması kolay olacaktır.
3.    Tart kalıplarınızı yağlayın ve hamurunuzu açarak içine yerleştirin.
4.    Önceden 180 C ısıtmış olduğunuz fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
5.    Kabakları ayıklayıp dilimledikten sonra bir tencereye dizin.
6.    Üzerini kapatacak kadar toz şeker ekleyip kısık ateşte pişmesini sağlayın.
7.    Ateşten aldıktan sonra ılımaya bırakın.
8.    Ilıyan kabakları çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
9.    Soğuduktan sonra kalıplarından çıkardığınız tartlarınızı bu pürelerle doldurun ve üzerini ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Bu tart hamuru tarifini tüm tart çeşitlerinizde kullanabilirsiniz.

Kirazlı Turtalar


Bence bu turtaları yemeden önce iyi düşünün. Çünkü dışı kıtır kıtır içi beyaz krema dolgulu bu nefis Kirazlı Turtalar sizde bağımlılık haline gelebilir. Şimdiden afiyet olsun…
Kirazlı Turtalar
Malzemeler
Hamuru İçin
•    2 su bardağı un
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 kahve fincanı sıvıyağ (küçük fincan)
•    1 adet yumurta
•    ¼ çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1 kahve fincanı toz şeker
Krema İçin
•    2 yemek kaşığı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı labne peyniri
•    2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek İçin
•    Kiraz
•    Rendelenmiş beyaz çikolata
Yapılışı
1.   Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın.
2.   Üzerine toz şeker, kabartma tozu, yumurta, sıvıyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
3.   Azar azar un ekleyip yoğurun.
4.   Hamuru 5 parçaya ayırın ve hamurların hafif kenarlarını kıvırarak yağlı mini turta kaplarına yerleştirin.
5.   Hamurların ortalarını iyice çukurlaştırın.
6.   Önceden 170 C’ ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
7.   Kreması için, yumurta, şeker, un, vanilya, nişasta ve sütü tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırpın.
8.   Çırptıktan sonra kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
9.   Pişen kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
10  Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip çırpıcıyla köpürene kadar çırpın.
11. Soğuyan turtaları kalıplarından çıkarın ve hazırladığınız kremayı turtalara paylaştırın.
12. Kirazları vişne reçelinin içinde bekleterek parlak bir görünüme ulaşmasını sağlayın ve turtaların üzerine paylaştırın.
13. Üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpiştirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Kayısılı Tart


Nefis meyveli tartlara bayılıyorsunuz fakat yüksek kalorili oldukları için yiyemiyor musunuz? Eğer öyleyse diyet yapanların en çok tükettiği meyvelerden birisi olan kayısı ile yaptığım bu az kalorili ve lezzetli tartı denemelisiniz.D iyet yapanların ve yapmayanların rahatça yiyebilecekleri bu tartı çok beğeneceksiniz.B u arada lezzetine kapılıp ölçüyü kaçırmayın ki diyetinize sağlıklı devam edebilesiniz.:)
Kayısılı Tart
Malzemeler
•    500 gr kayısı
•    2 kahve fincanı un
•    ½ paket kabartma tozu
•    1 kahve fincanı mısır nişastası
•    2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
•    1 çorba kaşığı bal
•    5 çorba kaşığı süt
•    3 yumurta
•    1 limonun rendelenmiş kabuğu
•    1 çay kaşığı tarçın
•    1 kahve fincanı toz şeker
Yapılışı
1.   Kayısıları yıkayın ve 7-8 tanesini ayırın.
2.   Kalanın çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın.
3.   Yumurta sarılarını aklarından ayırın.
4.   Sarıları derin bir kaseye koyun ve köpük haline gelen kadar çırpın.
5.   Şeker, un, mısır nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
6.   Yumurta aklarını ayrı bir kapta bir tutam tuz ilavesiyle kar haline gelene kadar çırpın ve karışıma ilave edin.
7.   30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayın ve içine hazırladığınız karışımı dökün.
8.   Önceden 200 C’ye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
9.   Ayırdığınız kayısıların çekirdeklerini temizleyin ve istediğiniz şekilde keserek tartınızın üzerini süsleyin.
10. Bal ile kayısı marmeladını bir kapta karıştırarak sıcak tarıtın ve kayısıların üzerine gezdirerek dökün.
11. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun

Armutlu Tart


Alkol ile yemek hazırlamaya birçoğumuz alışkın değiliz fakat bazı meyve ve sebzelere de çok yakışıyor doğrusu. Mesela sıradaki tarifimde armuta yakıştığı gibi. Yine de alkol kullanmak istemezseniz şarap yerine 1 fincan elma sirkesi kullanabilirsiniz..
Armutlu Tart
Malzemeler
•    1,5 su bardağı un
•    50 gr armut marmelatı
•    ½ su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sek beyaz şarap
•    ½ paket tereyağı
•    4 adet armut
•    1 çay bardağı kanyak
•    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
•    2adet yumurtanın sarısı
•    Tuz
Yapılışı
1.   Toz şekeri bir kaba alın.
2.   Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
3.   Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında 1 saat bekletin.
4.   Beklettiğiniz hamuru tart kalıbına yayın.
5.   Çatalla yaydığınız hamurda delikler açın.
6.   Üzerine folyoyu yayın ve hamurun kabarmaması için folyonun üzerine kuru bakliyat serpin.
7.   Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8.   Armutları soyun ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
9.   Çekirdeklerini çıkarttığınız armutları istediğiniz büyüklükte doğrayın.
10. Tencereye şarabı alın ve üzerine ½ su bardağı su ekleyin.
11. Armutları bu şaraplı suda 10 dakika haşlayın.
12. Hamur piştikten sonra fırından çıkarın folyoyu ve kuru bakliyatları üzerinden atın.
13. Haşladığınız armutları hamura dizin.
14. Ayrı bir kabta marmelat ve kanyağı karıştırın.
15. Armutların üzerine bu karışımı dökün.
16. Tartı soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız