Pages

Subscribe:

24 Aralık 2012 Pazartesi

Yumurtalı Çiğ Köfte


Urfa yöresine ait bu Yumurtalı Çiğ Köfte lezzetiyle geniş bir kitleye yayılmayı başarmıştır. Bulgurlu, bol baharatlı, limonlu,sarımsaklı ve yumurtalı damak tadınıza hitap edecek farklı bir lezzet. Misafirlerinize tereddütsüz sunabileceğiniz bu köfteyi çok seveceksiniz.
Yumurtalı Çiğ Köfte
Malzemeler
•    2 su bardağı ince bulgur
•    5 yumurta
•    6 adet taze soğan
•    1 diş sarımsak
•    ½ demet maydanoz
•    2 yemek kaşığı biber salçası
•    100 gr tereyağı
•    1 limonun suyu
•    Kimyon
•    Kırmızı pul biber
•    Tuz
•    Karabiber

Yapılışı
1.    Yumurtalı çiğ köfte için öncelikle bulgur, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, salça ve rendelenmiş sarımsağı geniş bir kasede birleştirin.
2.    Oluşan karışıma ara ara su ekleyerek bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
3.    Yumurtaları başka geniş bir kaseye kırarak çırpın.
4.    Tereyağını eritip yumurtalara ekleyerek yumurtaları pişirin ve pişen yumurtaları ılımaya bırakın.
5.    Maydanozu ince ince doğrayın.
6.    Taze soğanların kabuklarını temizleyerek ince ince doğrayın.
7.    Limon suyunu yeşilliklere ekleyerek karıştırın.
8.    Yumurtaları yağı ile beraber ekleyerek yoğurun.
9.    Elinizi ıslatıp köfteden küçük parçalar alarak istediğiniz şekli verip servis tabağına dizerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz marul eşliğinde servise sunabilirsiniz.

Çiğ Köfte Tarifi



Malzemeler:
700 gr köftelik ince bulgur
350 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça varsa 1 kaşıkta biber salçası
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
100 gr isot
4 adet soyulmuş domates

3 çay bardağı limon suyu,
kimyon,karabiber ve köfte otu karışımı baharat
1,5 bağ maydanoz ince ince kıyılmış
6 adet yeşil soğan ince ince kıyılmış
1 baş ezilmiş sarımsak

Hazırlanışı:
Kuru soğan, salça ve isotun yarısını yarım su bardağı su ile islatarak karıştırın.
Bulguru ilave ederek bulgurlar yumuşayana kadar domatesleri teker teker ilave ederek yoğurun.
Bu işlem yaklaşık 20-30 dk sürecektir.
Domatesleri her eklediğinizde iyice ezerek parçalanmasını sağlayınız.
Kıymayı ve kalan isotu 1/2 (yarım) su bardağı su ve 1,5 çay bardağı limon ile ayrı bir yerde yoğurulur ve bulgurla birleştirilir.
1 yemek kaşığı karışık baharat(kimyon,karabiber, köfte otu) eklenerek yaklaşık 20-25 dk yoğurulur.
Son olarak İnce ince kıyılmış olan yeşil soğan, sarımsak, maydanoz ve 1,5 çay bardağı limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve servis yapılır. Yanında salata ve marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız