Pages

Subscribe:

23 Ocak 2013 Çarşamba

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

MALZEMELER

• 4 su bardağı ince bulgur, 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 3 yemek kaşığı domates salçası
• 4yemek kaşığı biber salçası
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 3 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı toz biber
• 1,5 yemek kaşığı isot
•  taze soğan
•  maydanoz



YAPILIŞI

Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için geniş bir kaba alıp , soğanımızı ve sarımsağımızı   robottan veya rendeden geçirerek püre haline getiriyoruz. . Daha sonra soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip  birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.

Kısır Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
10 adet yeşil soğan
3  adet domates
Yarım demet maydanoz – dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 adet marul
1 adet salatalık
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Nar ekşisi
YAPILIŞI
Bulguru bir tepside ayıklayın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatın. Bu arada soğan, marul, maydanoz, dereotu, domates, salatalık ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bulgur kabarınca, salçaları , rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve kırmızı biberi koyup elinizle yoğurun. Hazırladığınız sebzeleri de içine koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini  ilave edip karıştırın, servis tabağına koyun. ( dilerseniz marulu içine koymayıp, tabağın  altına yada kenarına koyup çiğ köfte gibi sarıp yiyebilirsiniz ) Afiyet olsun. 

13 Ocak 2013 Pazar

Kisir Tarifi - Kisir Yapimi - Kisir


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12-15 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz – dereotu
4-5 sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 marul


Yapılışı:
Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.
Üzerine 2-3 bardak kaynar su dükülüp kapak kapatılır.
Soğan,maydanoz,dereotu,domates biber yıkanıp küçü küçük doğranır.
Bulgur kabarınca,rendelenmiş kuru soğan,tuz, kırmızı biber konup biraz yoğrulur.
Hazırlanan sebzeler katılır.Zeytinyağ ve Limon suyu ilave dilip karıştırılır,
Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.

Kısa Bilgi:
Acımış tereyağını elma kabukları,1-2 çay kaşığı tane karabiber dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünü Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.

3 Ocak 2013 Perşembe

Sosyetik Çemen


Evde çemen yapmak hiç de zor değil, hiç denememiş olanlar bile kolayca yapabilir. Biraz dikkat ve ölçülü malzemeler kullanarak evinizde kahvaltılarınız için ev yapımı çemen hazırlayabilirsiniz.
Sosyetik  Çemen
Malzemeler:
•    1 kâse ceviz (iri dövülmüş)
•    1 kâse domates salçası
•    Yarım kâse biber salçası
•    3 yemek kaşığı toz biber
•    Yarım yemek kaşığı pul biber
•    5 adet etimek  (rondo da çekilmiş)
•    5 diş sarımsak
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı kekik
•    Yeterince su, tuz
Yapılışı:
1.    Önce etimeği ve cevizi geniş bir karıştırma kabına alın ve sırasıyla baharatları ekleyin, salçaları ilave edin ardından zeytinyağı ve limon suyunu son olarak azar azar su ilave edip karıştırın.(kıvamı koyu olacak).Sarımsağı rendeleyip içine ilave edin.
2.    Dolabınızda kapağı kapalı olarak 1 gece dinlendirin.
3.    Dilerseniz tost dilerseniz ekmek üstüne sürüp servis yapabilirisiniz.
Afiyet Olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız