Pages

Subscribe:

14 Ekim 2012 Pazar

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Patatesli Çıtır Börek
MALZEMELER 
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yumurta sarısı 




İç Harcı için:
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • tuz
YAPILIŞI


Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. Dilerseniz az salçada koyup kavurabilirsiniz. İç harcını soğumaya bırakın. Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın. Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yaparken sirke kokusu hoşunuza gitmeyebilir ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oluyor ) 2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin baş kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek Tarifi

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek
MALZEMELER
2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım bardak sıvı yağ
yarım bardak su




YAPILIŞI

Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün.Piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun. Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerini önce hazırladığımız su ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın. Ardından içine ıspanaklı harçtan serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:

2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurup, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun.

Çökertme Kebabı


Aslında ülkemizin doğu kesimleri denildiği zaman akla ilk gelenlerden oluyor kebap ve kebabın o muhteşem lezzetini anlatmama gerek yok herhalde. Her ne kadar kebap denilince aklımıza doğu gelse de, ülkemizin doğusundan batısına her köşesinde çeşit çeşit kebap kültürü mevcut aslında. İşte bende bu defa doğudan değil, ülkemizin güzel Bodrum’unun lezzetli Çökertme Kebabını sunuyorum. Tadına doyum olmayan bu kebabın tarifi ise şöyle:
Çökertme Kebabı
Malzemeler
•    500 gr. dilim et (bonfile)
•    5 adet patates
•    1 su bardağı yoğurt
•    2-3 diş sarımsak
•    1 adet soğan
•    1 su bardağı süt
•    1 şişe soda
•    1 çorba kaşığı kekik
•    1 fincan zeytinyağı
•    1 su bardağı kızartmalık yağ
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
•    Yarım demet roka
Yapılışı
1.    Etleri uzun ve ince olacak şekilde doğrayın.
2.    Çukur bir kaba koyunve üzerine listedeki marine malzemeleri katıp karıştırın.
3.    Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakın.
4.    Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpın.
5.    Patatesleri ayıklayıp rendeleyin ve tuzlu suda bekletin.
6.    Rende patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar biraz biraz atarak kızartın.
7.    Kızaranların yağını süzerek servis kabının dibine döşeyin.
8.    Üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
9.    Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirin.
10.  Servis tabağına yoğurdun üzerine döşeyin.
11.  Etlerin üzerinde kırmızı biberli kızgın tereyağını gezdirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız