Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2012 Salı

Hollanda Bisküvisi Tarifi

Hollanda Bisküvisi
MALZEMELER
175 gr tereyağ
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, vanilya, yumurta akı ve kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru unlanmış düz bir zeminde merdane ile açın. Bisküvi kalıbı ile şekiller çıkartın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Hepsinin üzerine fırçayla yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız