Pages

Subscribe:

31 Ağustos 2012 Cuma

Şam Kurabiyesi Tarifi

     MALZEMELER
  •  3-4 adet yumurta
  • 250 gr. yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal suyu ve rendesi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (ılık)
  • 1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un     
YAPILIŞI
Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, şeker,  portakal suyu ve rendesi iyice karıştırılır. Karbonat ve  elenmiş un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serili tepsiye, iri yuvarlaklar alınıp + şekli verilen ve toz şeker serpilen kurabiyeler aralıklı olarak dizilir.( hamur elinize yapışmasın diye elinizi önce suya batırın ) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız