Pages

Subscribe:

28 Ağustos 2012 Salı

Kıymalı, Kaşarlı Pide Tarifi

Kıymalı Kaşarlı Pide
MALZEMELER
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı margarin
2'şer adet sivri biber ve domates
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
Karabiber, tuz
Hamuru için: Yarım kg un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesmeşeker
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
Pide içleri için, kıymayı margarinde kavurun. Sivri biberleri ince doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp, ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kaşarlı pide için rendelenmiş kaşar peynirinin içine 1 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta akını katıp, karabiber serperek karıştırın. Hamur için yaş mayayı çok az ılık suda eritin. 2 çorba kaşığı un ve 2 adet kesmeşekeri ekleyin. Karıştırıp derin bir kaba dökün. Üzerine kalan unu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için üzerini nemli bir bez ile örterek kenarda bekletin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, açın. Üzerine kıymalı ya da kaşarlı harçtan koyup, kenarlarını kıvırarak kayık şekli verin. Kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız